به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، استاد علی اکبر رشاد، امروز در درس خارج فقه خود در حوزۀ علمیۀ امام رضا (ع) تهران، با اشاره به فاجعۀ مسلمانکشی در میانمار و سکوت مجامع بین المللي و مدعیان حقوق بشر، نسبت به عدم اقدام درخور مسؤولان دیپلماسی جمهوری اسلامی انتقاد کرد.
رئیس شورای حوزه علمیه تهران افزود: آقايان مخالف خشونت كجا هستند؟ مگر خشونت فقط عليه كفار قبیح و خلاف است؟ خشونت كفار عليه مسلمانان قبيح نيست؟ بعضي از مسؤولان كه مثلاً در قبال مرگ فاجعهبار چند غيرمسلمان در يك كشور كفر به مقیاس فاصله دقيقهاي و ساعتي عكسالعمل نشان ميدهند، و در توئيتر خود مینویسند و صدور بيانيه رسمی میکنند، چرا در خصوص فجايعي كه نسبت به مسلمانان مظلوم اتفاق ميافتد، گاهی در مقياس چند ماه با تأخير بسیار زیاد عكسالعمل نشان ميدهند؟
مرام علوی در دفاع از مظلوم کجا رفت؟
وی ادامه داد: ما شيعه اميرالمؤمنينی(ع) هستيم كه در قبال خبري كه شنيده بود خلخال از پاي يك زن يهودي بيرون آورده اند، فرمودند «اگر كسي از غم اين فاجعه دق كند نبايد او را ملامت كنيم». آن گاه ما امروز ميبينيم كه مسلمانان مظلوم در يك كشور كفر توسط ظاهراً يك فرقة افراطي ولي باطناً با پشتيباني و تسهيل دولت و واقعاً با هدايت صهيونيستها و آمريكاييها اينگونه كشتار ميشوند و هيچ عكسالعملي نشان نميدهيم، مرام علوی کجا رفت؟ مگر نفرموده اند: «کونا للظالم خصما و للمظلو عونا».
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: مقامات جمهوري اسلامي نيز در هر سه قوه نسبت به اين موضوع هم تأخير فاز دارند و به موقع عكسالعمل نشان ندادند و اكنون نيز كه بعضي از مقامات مطالبي را مطرح كردهاند، پيداست كه در حد تعارف و شعار است. والا بعضي از آقايان كه مثلاً در قبال مرگ فاجعهبار چند غيرمسلمان در يك كشور كفر به مقیاس فاصله دقيقهاي و ساعتي عكسالعمل نشان مي دهند، و در توئيتر خود می نویسند و بيانيه رسمي ميدهند، چطور ممكن است كه در خصوص نسل کشی مسلمانان مظلومبا تأخير عكسالعمل نشان دهند؟ اين مسئله بسيار تأسفآور است.
خلاصۀ مطالب استاد رشاد را در ادامه می خوانیم:
لازم است در ابتداي درس امروز به موضوع مهمي اشاره كنيم، و آن این که: مدت مديدي است كه متأسفانه اقليت مسلمان منطقه راخین (همان آراکان) سرزمین برمه و میانمار فعلي مورد تعدي و ستم مضاعف قرار دارند. مسلماناني كه پيشينهاي حدود سيزده قرنه در آن منطقه دارند، و به اعتبار زبانی که با آن مکالمه میکنند و زبانی است مرکب است از عربی و فارسی و ترکی از آنها قوم روهینگیا گفته ميشود و با سفر برخی مسلمان های عرب، فارس و ترک در همان صدر اسلام مسلمان شدهاند، و الآن حدود پنج تا هشت ميليون نفر هستند كه نسبت به جمعيت بودايي اين كشور اقليت هستند، اما متاسفانه حقوق شهروندی آنها از قبل دولت این کشور به رسمیت شناخته نشده است، و اکنون به بهانه اختلافات مذهبي ظاهرا از سوی افراد افراطی خانههاي آنها تخريب ميشود، و قتل عام ميشوند، زنده زنده سوزانده ميشوند، اطفال را در آتش مياندازند، اما قرائن بسیاری حاکی از آن است كه اين مسئله از سوي قدرتها و صهيونيستها هدايت ميشود و مانند سائر توطئهها علیه مسلمین دست پليد صهيونيستها در كار است. در قبال این فجایع و نسلکشی گسترده هيچيك از مجامع بينالمللي مدعي دفاع از حقوق بشر نيز عكسالعملي نشان نميدهند.
گاهي در خبرها ميشنويم كه يك حيوان در جايي به نحوی كشته ميشود سازمانهاي بينالمللي واكنش نشان ميدهند، اما در برابر این فجایع هیچ اقدام مؤثر انجام نمیشود، آیا این همه انسان در حد کشته شدن چند حیوان هم ارزش اقدام ندارد. مع الاسف حتي مسلمانان نيز تا حال واكنش درخوري از خود نشان ندادهاند. در يك كشور كوچك، ضعيف و عقبافتادهای چنین رفتارهايي در مورد یک مشت مسلمان اتفاق افتاده كه دولت آن كشور نيز حمايت كرده و راه را براي اين تعديها باز گذاشته است؛ آن گاه روسا و مقامات يك ميليارد و پانصد ميليون جمعيت مسلمان دنيا عكسالعمل درخوري نشان ندادهاند. حتي با يك هشدار و تذكار از پایگاه جمعيت عظيم مسلمان و اين قدرت بزرگ جهاني اسلامی دولت ميانمار حتماً طور ديگري رفتار خواهد كرد، ولي متأسفانه هيچگونه عكسالعملي نه از قبل سازمانهاي بينالمللي و نه از سوي كشورهاي اسلامي صورت نميگيرد.
مقامات جمهوري اسلامي نيز در هر سه قوه نسبت به اين موضوع هم تأخير فاز دارند و بهموقع عكسالعمل نشان ندادند و اكنون نيز كه بعضي از مقامات مطالبي را مطرح كردهاند پيداست كه در حد تعارف و شعار است. والا بعضي از آقايان كه مثلاً در قبال مرگ فاجعهبار چند غيرمسلمان در يك كشور كفر بهمقیاس فاصله دقيقهاي و ساعتي عكسالعمل نشان ميدهند، و در توئيتر خود می نویسند و بيانيه رسمي ميدهند، چطور ممكن است كه در خصوص فجايعي كه نسبت به مسلمانان مظلوم اتفاق ميافتد در مقياس چند ماه و با تأخير فاز عكسالعمل نشان ميدهند؟ اين مسئله بسيار تأسفآور است.
دولت جمهوري اسلامي از اقتدار و نفوذ و ابهتي كه در مجامع بينالمللي و اذهان جهانيان داريم استفاده نكرده و برخورد و تهديدي صورت نگرفته است. حتي همان برخوردهاي ديپلماتيك متعارفي مثل احضار سفير و اخطار صورت نگرفته كه حداقل بايد اين امور انجام ميگرفت. بايد به سازمانهاي بينالمللي فشار ميآوردند.
آنها مسلمان هستند و به اين شكل فجيع كشته ميشوند. در مظلوميت خانههايشان ويران ميشود، خانوادهها از هم متلاشي ميشود، در يك جا كل اعضاي يك خانواده را نابود ميكنند و زنده زنده به آتش مياندازند.
تصاويري كه پخش شده فوقالعاده دلخراش و دلگداز است كه انسان ميبينيد يك مرد قويهيكل روي سينه يك كودك چندماهه ايستاده است. اين آقايان مخالف خشونت كجا هستند كه با اين خشونتها مواجهه نميكنند؟ مگر خشونت فقط عليه كفار قبیح و خلاف است؟ مگر خشونت از سوي مسلمانان عليه كفار و يا مسلمانان ديگر فقط قبيح است؟ خشونت كفار عليه مسلمانان قبيح نيست؟ اينقدر دم از جهان خالي از خشونت و مقابله با خشونت ميزنيم، و از اسلام رحماني سخن ميگوييم، اما متأسفانه در عمل مسلمانان وقتي مورد تعدي و ظلم قرار ميگيرند، هيچ عكسالعملي نشان نميدهيم.
تأكيدهايي كه رهبر مكرم انقلاب، مكرراً نسبت به اين موضوع داشتند و حتي نام بردند كه قوه قضائيه موظف است در اينجور مواقع از حقوق انسانهاي محروم و مظلوم دفاع كند، ولي در این مورد واكنش درخوري مشاهده نميشود.
بسيار اسفبار است و فجايع اسفانگيزي است. ما شيعه اميرالمؤمنين (ع) هستيم كه در قبال خبري كه شنيده بود خلخال از پاي يك زن يهودي بيرون آورده اند، فرمودند «اگر كسي از غم اين فاجعه دق كند نبايد او را ملامت كنيم». آن گاه ما امروز ميبينيم كه مسلمانان مظلوم در يك كشور كفر توسط ظاهراً يك فرقة افراطي ولي باطناً با پشتيباني و تسهيل دولت و واقعاً با هدايت صهيونيستها و آمريكاييها اينگونه كشتار ميشوند و ما هيچ عكسالعملي نشان نميدهيم، مرام علوی کجا رفت؟ مگر نفرموده اند: «کونا للظالم خصما و للمظلو عونا». مواد قانون اساسی که دولت و مسؤولان را موظف به دفاع از مستضعفین و مظلومان می کند کجا رفت؟.
انشاءالله خداوند متعال با ظهور حضرت حجت (س) اين مظالم و اين تعدياتي كه در سراسر جهان عليه مسلمانان و خاصه پيروان مكتب اهل بيت عليهم السلام جريان دارد را پايان ببخشد و در عين حال آحاد مسلمانان در اينجور مواقع تكليف دارند و نسبت و بايد كمك كنند و كمكهايي جمعآوري شود و يا حتي مردم بايد به مسئولان فشار بياورند و مطالبه كنند كه چرا نسبت به اينگونه قضايا تغيير فاز در عكسالعمل داريد و واكنشهاي شما نيز بوی تعارف دارد و جديتي در آن نيست.
ما از ابزارهايي خوبي در اين زمينه ميتوانيم استفاده كنيم، توان خوبي در مقابله با اينگونه مظالم داريم و وقتي استفاده نميكنيم انسان احساس ميكند كه آنچه ابراز ميشود جنبه تعارفي و ديپلماتيك و صوري دارد. والسلام.
نظر شما